Bokgömma

Häromdagen var jag bara tvungen att testa detta. En klassisk bokgömma fick det lov att bli. Jag hittade en lagom tjock bok som råkade vara på franska. Nej, jag har ingen aning om vad den handlar om eftersom att jag kan cirka tre ord på språket i fråga. Sedan var det bara att ta fram en skalpell och börja skära. Med skära menar jag naturligtvis skära i bokens blad, för att skära sig själv är ingenting jag sysslar med (eller rekommenderar någon annan att göra heller för den delen). Lite ont i mitt hjärta måste jag dock medge att det gjorde. Tänk bara på alla timmar som författaren lagt ner på sitt verk som jag sedan förstörde... Resultatet smälter fint in bland de andra böckerna och tillverkningsproceduren gick relativt snabbt och enkelt.
Vad man sedan förvarar i sin gömma är ju upp till var och en :))
 
 

Tips på present

Att veta vad man ska ge till någon som fyller åt är inte alltid så lätt. Vad ger man till någon som 'har allt'? Själv tycker jag om att ge bort egengjorda saker, t.ex. armband, något ätbart osv. Ett tips är att ge bort något som en annan har nytta av. På flera olika nätsidor kan man köpa allt från djur och redskap till mediciner som sedan skickas till en person i nöd och behov. Det finns många olika prisklasser, vilket är bra. Jag kan garantera att mottagarna kommer att vara tacksamma. Det här gläder både den som du ger presenten till och den som blir hjälpt. Själv är jag riktigt stolt över min get och min oxe!

Müsli

 
Om du har tröttnat på müslin som går att köpa i butikerna tycker jag att du ska testa denna! Receptet fick jag av min kompis och det går att variera ingredienserna lite efter smak och tycke. Här kommer receptet som jag följde:
 
4 dl havregryn
2 dl hackade nötter (jag tog mandlar och cashewnötter)
3 äggvitor
1 msk rapsolja
2 msk honung
½ dl kokosflingor
1 dl torkade bär, frukter & russin
 
Så här gjorde jag: Blanda ihop allt, förutom kokosflingorna och de torkade ingredienserna. Bred ut på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 170 grader. Blanda/ rör sedan om lite efter 7 min och strö samtidigt över kokosflingorna. Grädda sedan ytterligare 7 min eller tills müslin fått fin färg. Låt svalna ordentligt och tillsätt sedan bär, frukt och russin.
 

Jag använde mig av denna påsen med fruktbitar
 
Resultatet blev riktigt lyckat, müslin var fullt ätbar, och jag blev nöjd! Ett litet tips som piggar upp är att piffa till en glasburk och förvara resultatet där. Både sött och praktiskt :)