Testat något nytt

 

Valios Kefir och Fazers choklad med popcorn är två relativt nya produkter som jag har provsmakat. Mina smaklökar har talat och nu kommer åsikterna.

 Tyvärr överraskade ingen av dem mig så värst positivt. Kefiren smakade som fil eller surmjölk, men om jag hade testat den i en annan sort t.ex. i hallonsmak tror jag att den skulle ha varit godare. En bra sak med drycken var ändå att den passade bra i smoothie.

Visserligen var chokladen god, men jag föredrar ändå originalet. De små bitarna som skulle representera popcorn hade en sälta (oj vad professionellt det lät ;)) som var god tillsammans med den söta chokladen, men frågan är om allt inte smakade för mycket just popcorn.

Här var ett par tankar om de två produkterna. Inte för att jag kom fram till något speciellt, utan mest för att jag kände för att blogga.

Odlingshybris?

Bara för att både påskgräset och ärtskotten växte så bra, verkar det som om jag tror att jag har världens grönaste fingrar nu. Därför är nu mitt nästa mål att odla ett avokadoträd från vilket jag kan plocka mina egna avokadon när jag vill. Eller riktigt så stora planer har jag nog inte, men det vore kul om kärnan sprack upp och ett litet grönt skott tittade fram. Vi får väl helt enkelt se hur det går :)

Om det här ens är det bästa sättet att få en avokado att börja växa är jag inte säker på, men det är något som jag har sett på bild så jag valde att följa samma strategi.

Nöt- & fruktbars

Förra veckan fixade jag ihop de här godsakerna. Jag följde ett recept som jag hade hittat i en tidning och det var superlätt. Det enda man behövde göra var att mixa ihop ingredienserna som till största del bestod av nötter, torkade frukter, bär och lite vatten. Sedan var det bara att linda in smeten i bakplåtspapper och förvara den i kylskåpet tills den var så fast att den gick att skära i bitar.

Barsen, baren, barerna, vad den korrekta benämningen än är? Kalla dem vad du vill, resultatet var iallafall gott och mättande och jag kan tänka mig att ''baka'' dem igen.