Betongkruka

 
För någon vecka sedan gjöt jag den här krukan med hjälp av en handduk. Tyvärr är blommorna på bilden väldigt bleka eftersom de höll på att vissna, men jag orkade inte planera någon annan blomma istället.
 

Jag började med att banka ner en stolpe i marken och därefter spikade jag fast en träbit på toppen. Sedan hängde jag en plastkruka med öppningen neråt över, men det kom inte med på bild. Betongen som jag blandade var Finjas finbetong. Det är bara att tillsätta vatten och röra om tills konsistensen känns bra. Den ska varken vara för fast eller för rinnig (bättre än så kan jag inte förklara). Kom ihåg att bära plasthandskar, i annat fall blir händerna jättetorra.
 

Jag klippte till handduken så att den blev kvadratisk och i mitten klippte jag ett hål så att vattnet kan rinna ut när man vattnar blomman. Om man inte vill att sömmarna som går runt handduken ska synas kan man klippa bort dem, vilket jag gjorde. Blöt handduken och krama sen ut vattnet.
 

Sen är det bara att slänga ner handduken i betongen och täcka in den ordentligt.
 

Placera handduken över plastkrukan och rätta till vecken så som du vill ha dem. Det är bra att tex. ha en presenning under stolpen eftersom att en del av betongen kommer droppa ner från. Min kruka torkade på 2-3 dagar, men var försiktig och ha tålamod så att den inte går sönder.
 

Så här ser den ut när den är färdig!
 

Dags att plantera en blomma när krukan är helt torr.  
 

Back to school

De flesta har säkert redan börjat skolan och då är det ju bra att ha en kalender. Visst kan man skriva upp läxor och prov i mobilen, men jag tycker mer om att ha en kalender i pappersform.

Här kommer ett par idéer på hur du kan piffa upp din kalender så att ingen har en likadan som dig.


Du behöver en kalender med en plastficka som pärm och tidningar med fina bilder. I övrigt kan det vara bra med sax, lim, penna och linjal.
 
 
Riv ut sidor med fina bilder, färger och mönster.
 

Från ett hörn av en sida kan du klippa ut en triagel som du sedan använder som mall när du ritar ut de riktiga delarna till diamanten. Sammanlagt behöver du 14 st trianglar.
 
 
Se till så att tre trianglar får plats på det här sättet. Jag gjorde mina trianglar med en bas på drygt 4cm och en höjd på 2cm.
 
 
Placera ut bilderna så som du vill och sedan är det bara att limma fast dem på ett utklippt papper lika stort som kalenderns framsida.
 

En betydligt enklare och snabbare variant är att bara riva ut långa pappersremsor och därefter limma fast dem.
 
 

Jag valde även att skriva ut vilket år det är på kalendern.
 
Ett tips är att göra två olika designs på papprets fram-, respektive baksida. På så sätt kan du snabbt byta ut pärmbilden om du tröttnar på den. Jag blev riktigt nöjd med båda två, men jag måste nog säga att diamanten är min favorit.
  

Nystart!

Efter en lång paus från bloggen har jag valt att starta upp den igen. Jag kom underfund med att det inte hände så mycket i min vardag som var intressant att skriva om. Därför tänkte jag nu blogga under ett speciellt tema, nämligen ”pyssel”. Jag har en massa idéer att förverkliga och jag hoppas ni tycker om dem! :)