Påskgräs


Ett par avklippta mjölkpaket inklädda i papper, en glasburk med ett tyg runt och en liten ljuslykta fick fungera som krukor för årets påskgräs. Hoppas att det hinner växa ordentligt innan påsken för annars är det ju inte så roligt.
 
 

Ett påskpyssel


Ägg hör ju till påsken, så därför skapade jag ett eget påskägg. Det var enkelt att göra, men det krävs en del tålamod eftersom man måste vänta på att både limmet och färgen ska torka.
 

Det som behövs är en ballong i valfri storlek och pappersremsor från en dagstidning. Dessutom behöver man tapetklister (och klistret är rosa gör ju det hela så mycket roligare).
 

Sedan är det bara att limma fast remsorna på ballongen. Man måste sätta fast många lager så att ägget ska hålla och bli stadigt. För att göra jobbet lättare kan man hänga upp ballongen i ett snöre eller ha den i en skål. När man känner att man är klar så är det bara att låta projektet torka ordentligt.
 

När man är säker på att pappret är helt torrt sticker man hål på ballongen och då borde den lossna lätt från tidningarna. Sedan tog jag en sax och klippte sick-sack så att det ser ut som att äggt har kläckts.
 

Pappret målades både på in- och utsidan och därefter är ägget klart!
 
 
 
 

DIY fågelholk

 
I torsdags hade jag en håltimme i skolan. Istället för att göra något skolrelaterat med tiden cyklade jag hem och pysslade. Det fick bli en söt liten fågelholk att ha i rummet.
 

1. Idén kommer från en tidning med en massa hantverk, pyssel och bra idéer. En riktigt bra inspiretionskälla!
2. Det första jag gjorde var att skölja ur ett mjölkpaket och sedan fick det torka. Efteråt klippte jag av det i två passligt stora delar.
 

3. Jag klippte två hack i sidorna så att den lättare gick att föra in i den övre delen.
4. Sedan tejpade jag fast bottnet och jag försökte också skapa jämna ytor som det går att limma fast papper på.
 

5. Förutom svart till hålet använde jag tre olika färger på pappret. Som sittpinne tog jag ett papperssugrör. Jag limmade helt enkelt fast pappret med vanligt papperslim. Taket fick en kant som piffar upp holken.
6. KLAR!
 
Jag är nöjd med resultatet och tycker att den färgglada fågelholken sprider vårkänslor.