Vintriga granar

 
Julen närmar sig för varje dag som går och därför tänkte jag att det passade bra med några virkade granar. Här är tre olika modeller, men det går såklart att hitta på nästan hur många olika varianter som helst.
 

För att göra den ena granen virkade jag fyra konformade delar som jag sedan sydde ihop.
 

Till en annan gran virkade jag en stor kon och fyra remsor med luftmaskor som jag sydde fast.
 

Den sista granen virkade jag som en kon och på den fäste jag några stjärnor. Som stammar använde jag de här träbitarna som jag limmade fast med limpistol. För att vara ärlig så måste jag säga att de virkade delarna inte sitter fast så jättebra i stammarna, men om man har dem som dekoration så tror jag inte att de kommer hoppa av av sig själva.
 

Ett ''vinterlandskap'' mitt på mitt golv :) 
 
 

DIY: julkalender

 
Nu när jag har fixat mig en julkalender är jag redo för december!
 

Jag målade en träskiva (25cmx35cm) med griffeltavlefärg och limmade fast klädnyporna med limpistol. Tyvärr blev själva plattan lite för liten och det var egentligen inte meningen att godisarna på översta raden skulle skymma siffrorna där under men nu bara blev det så. I övrigt är jag nöjd :)
 

Jag tänkte först att jag skulle spika upp kalendern på väggen, men när jag insåg att mina väggar är ganska så fulla med tavlor, fotografier mm. så bestämde jag mig för att bara ställa den i min bokhylla.

Minimössor

 
En del av er har kanske sett reklamen på TV där de pratar om att sticka små mössor till Innocents juicer. Kortfattat handlar det om att sticka/virka mössor som sedan sätts på juiceflaskor i affären. För varje såld mössbeklädd flaska går två kronor till Röda Korset.  När jag såg reklamen blev i alla fall jag intresserad av att delta med några mössor. Sammanlagt blev det fem stycken. Två stickade och tre virkade.
 
Nu är det bara att skicka dom per post och i februari kommer de synas i någon mataffär. Om du vill veta mer och kanske till och med delta själv så kan du läsa mer HÄR.