Choklad, apelsin & mandel

 
Förra veckan bakade jag dessa små munsbitar, eller chokladbiskvier som receptet kallade dem. De blev ganska söta, men fortfarande på ett gott sätt. Jag vet inte om jag var snål med krämen som de skulle fyllas med, men det blev iallafall en hel del över av den. 
 
Gör så här:
 
Riv 150g mandelmassa grovt på ett rivjärn och blanda med en äggvita.
 
Klicka ut 14 st små bottnar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 8-10 min.
 
Ta bort dem från plåten och låt dem svalna helt.
 
Blanda 100g smör, 1 äggula, 2 msk kakao, 1.5 dl florsocker, 2 tsk finrivet apelsinskal och 2 tsk pressad apelsinsaft till en slät kräm.
 
Bred krämen på mandelbottnarnas undersida (sidan som låg mot plåten) och doppa dem i smält choklad.
 
Förvara kallt och sikta över lite florsocker vid serveringen.
 
 
 
 
 

Kommentera här: