Några länkar

Idag tänkte jag länka några sidor med roliga idéer när det kommer till snacks och DIYs. Om man har tråkigt på veckoslutet kan man ju alltid kolla in någon av sidorna för lite inspiration.
 

Hur mycket gott som helst hittar du HÄR, t.ex. kommer bananbitarna ovan därifrån.
 
Nyttigare varianter av bland annat chips och Oreos hittar du HÄR
 
 Hela 71 snacks som sägs mätta hungern, HÄR
 

En massa enkla och stilrena dekorationer till hemmet, HÄR
 
Nio inspirerande tips för den som vill testa att gjuta i betong, HÄR
 
Snygga väggdekorationer hittar du HÄR
 
 
 

Tillbakablick på helgen

Mina veckoslut brukar inte vara så värst händelserika, men den här gången gjorde jag faktiskt något lite speciellt. Jag hoppade på tåget och åkte till Helsingfors och hälsade på min storebror för ett par dagar. Så här kommer nu några mobilbilder från utfärden.
 

Jag hade inte riktigt planerat att shoppa och så blev det inte heller. Däremot hade jag ett presentkort som jag handlade upp. Till vänster ser ni vad jag valde ut. Det blev en massa bars och annat gott. Dessutom blev det ett te att dricka på kvällen (har redan testat och det var gott). En smoothie mitt i butikskollandet hann vi också med.
 

På lördagen var det hur fint väder som helst och vi tog en lång promenad ute i ett naturskyddsområde. Vi vandrade bland annat fram på plankor genom vass, såg massa fåglar och njöt av solen.
 

Det känns som att vi åt nästan hela tiden och ett cafébesök blev det också. Till höger ser ni bara en bild på en lite rolig bro som jag fotade.
 
Jag hade en skön helg och det är ju alltid roligt att komma bort hemifrån och se lite nya saker ibland :)

Vår och nedräkning


Temat för Monthly makers i april är passande nog våren och här är mitt bidrag. Jag är inte ett jättestort fan av våren och tycker mest att månaden är en lång väntan på sommaren. På våren tycker jag dock det passar perfekt att börja räkna ner dagarna till sommarlovet och den tanken utnyttjade jag. Resultatet blev en sorts nedräknare/kalender och tanken är att jag varje dag ska dra bort en lapp och enkelt kunna se hur många dagar det är kvar till sommarlovet. ''Endast'' 50 dagar kvar nu!
 

Det egentliga materialet jag använde var en träskiva och en klämma (om jag inte minns fel köpte jag den på Lagerhaus för 10kr).  Det första jag gjorde när skivan var utsågad och sandpapprad var att måla den vit.
 

Sen tejpade jag ut ett roligt mönster med målartejp. Eftersom tejpen var så bred valde jag att dela den i tre på längden. Sen blandade jag till två ljusa färger, blå och rosa.
 

Jag började med att måla ett ojämnt lager med pensel och sen duttade jag med en svamp så att resultatet blev jämnare. Det gäller bara att hålla sig innanför de tejpade områdena!
 

Så här såg skivan ut när jag dragit bort tejpen (vilket jag gjorde innan färgen hunnit torka helt). När allt var torrt drog jag ett lager lack över. Det var faktiskt lite nervöst att dra bort tejpen och se om linjerna blivit skarpa eller inte...
 

Slutligen limmade jag fast klämman med limpistol. Lapparna klippte jag ut och skrev nummer från 50 ner till 0, men det tror jag ni redan listat ut.
 
Nu ser jag fram emot att börja använda den :)