Fartfyllt & lugnt

För min del har sportlovet lidit mot sitt slut och med några mobilbilder tänkte jag summera veckan som passerat. Jag har hunnit med en hel del, samtidigt som jag också hunnit ta det lugnt och inte göra någonting alls.
 

Redan första dagen på lovet, alltså på lördagen, tog mamma och jag båten till Sverige för att spendera några dagar där. Det blev lite shopping och ett par svarta vanliga byxor stod på inköpslistan. Jag var inte riktigt på shoppinghumör, men jag kom i alla fall hem med det jag skulle.
 

Jag var också på UF-mässan där gymnasieelever med egna företag ställde ut sina produkter till försäljning. Det hela var väldigt inspirerande och jag köpte en dricka och en kvargglass som båda var jättegoda. Dessutom köpte jag små kulor gjorda av alger som ska placeras i blomvasen för att se snygga ut samtidigt som de håller växten i liv. Kulorna suger nämligen upp vatten som sedan blommorna kan ta upp. Om jag köpt dem tidigare hade jag kanske inte kommit hem till en slokande bukett tulpaner efter resan.
 

Väl hemma igen blev det lite skidåkning. Det var faktiskt min debut för den här vintern. Den högra bilden tog jag bara för att det såg lite roligt ut med bubblorna i isen i bäcken.
 

Ett par soliga vinterbilder ute i naturen från idag.
 

Den enögda snögubben på vår gård fick också hänga med på bild. Jag kände att jag ville avsluta sportlovet på topp så ikväll bestämde jag mig för att steka lite pannkakor.
 
Förutom det här hade vi en mysig sleepover med kompisarna och så har jag även tränat sportlovet till ära. Imorgon bär det av till skolan igen, men det är väl också helt okej? :)
 
 
 

Trä

Nu i februari har temat för Monthly Makers varit trä. Precis som förra gången hade jag ett projekt i tankarna som jag länge velat testa men som aldrig blivit av. Jag är tyvärr inte riktigt nöjd med resultatet, men ibland blir det bara så.
 

Jag gjorde ett ''pussel'' av träklossar. Egentligen väldigt enkelt, men jag hade för lite tålamod och orkade inte riktigt vänta på att färgen skulle torka och det blev lite rörigt.
 

Pappa var snäll och hjälpt mig såga ut klossarna i lika stora kuber (en sida är 4,5 cm). Sen målade jag dem vita och därefter med mönster på.
 

Jag hade också en tanke om att klistra fast ett foto ur en tidning så att man skulle få pussla ihop en bild. För att lättare kunna se hur stor bild som behövdes klippte jag ut en plastbit i rätt storlek som mall.  
 

Jag fäste bilden med lack av något slag och avslutade även det hela med ett till lager. För det första blev det buckligt och för det andra syntes det som var på papprets baksida igenom. Det syns kanske inte så bra men till vänster ska det föreställa en tårta.
 
Ibland går det inte som man tänkt sig, men jag kände att jag ändå ville dela med mig av detta.
Bättre lycka nästa gång?
 

Massa snacks

En del har kanske som nyårslöfte att äta bättre och nyttigare. Jag lovade inget i den stilen, men jag kan tänka mig att de är nu, drygt ett par månader in på året som det börjar bli jobbigt. Hur roligt är det egentligen när veckoslutet närmar sig och man är sugen på något gott? Här kommer några tips på olika snacks som i alla fall inte är lika onyttiga som godis.
 

Istället för vanlig köpeglass kan man göra sin egen. Den här gjorde jag i form av en tjock smoothie som jag sedan hade i frysen i cirka tre timmar. För att smeten inte skulle frysa till en stor klump så rörde jag om ungefär två gånger i timmen.
 

Äppelskivorna med ett lager jordnötssmör och granolavar riktigt goda. för att lyxa till det lite extra ringlade jag över smält choklad.
 

Ett annat gott äppelrelaterat snacks är helt enkelt att bara doppa äppelklyftor i jordnötssmör. Det låter kanske inte så speciellt men jag kan säga att jag föredrar detta framför grönsaker och gräddfilsdipp.
 

Ett alternativ till vanliga chips? De torkade bananbitarna är söta och goda och chipsen av rotfrukter överraskade mig positivt smakmässigt.
 

De här kokosbitarna är också lite som chips. Tyvärr fotograferade jag innehållet när det nästan bara fanns småbitar kvar på bottnen. Chipsen är alltså större egentligen.
 

De här riskakorna är något av de godaste i det här inlägget. De är tunna och spröda och havssaltet gör det där lilla extra.
 

Tyvärr kom det ju fram att riskakorna innehåller arsenik och därför inte är så bra att äta i stora mängder. Det var bara att spana efter andra alternativ och visst finns det sådana också. Istället för ris har majs och bovete använts i kakorna ovan. Båda sorterna var god, men jag rekommenderar speciellt den av majs.
 
För att fortsätta på majstemat ser ni till höger supergoda friterade salta majsbitar. Friterat och salt är väl kanske inte så jättebra, men man behöver ju inte trycka i sig en hel påse på en dag. Majsbitarna kommer från naturgodishyllan med självplock.
 

Avslutningsvis kommer här ett alternativ till läsk. Vatten med is och frukt/bär är inte så dumt det heller. Just kiwin tycker jag tyvärr att gav ifrån sig en lite besk smak så den skippar jag nog nästa gång. Annars var det fräscht och jag kan tänka mig dricka det här en varm sommardag ute i solen.
 
Jag hoppas att något ser lockande ut och att du kanske fick något nytt tips :)