Massa snacks

En del har kanske som nyårslöfte att äta bättre och nyttigare. Jag lovade inget i den stilen, men jag kan tänka mig att de är nu, drygt ett par månader in på året som det börjar bli jobbigt. Hur roligt är det egentligen när veckoslutet närmar sig och man är sugen på något gott? Här kommer några tips på olika snacks som i alla fall inte är lika onyttiga som godis.
 

Istället för vanlig köpeglass kan man göra sin egen. Den här gjorde jag i form av en tjock smoothie som jag sedan hade i frysen i cirka tre timmar. För att smeten inte skulle frysa till en stor klump så rörde jag om ungefär två gånger i timmen.
 

Äppelskivorna med ett lager jordnötssmör och granolavar riktigt goda. för att lyxa till det lite extra ringlade jag över smält choklad.
 

Ett annat gott äppelrelaterat snacks är helt enkelt att bara doppa äppelklyftor i jordnötssmör. Det låter kanske inte så speciellt men jag kan säga att jag föredrar detta framför grönsaker och gräddfilsdipp.
 

Ett alternativ till vanliga chips? De torkade bananbitarna är söta och goda och chipsen av rotfrukter överraskade mig positivt smakmässigt.
 

De här kokosbitarna är också lite som chips. Tyvärr fotograferade jag innehållet när det nästan bara fanns småbitar kvar på bottnen. Chipsen är alltså större egentligen.
 

De här riskakorna är något av de godaste i det här inlägget. De är tunna och spröda och havssaltet gör det där lilla extra.
 

Tyvärr kom det ju fram att riskakorna innehåller arsenik och därför inte är så bra att äta i stora mängder. Det var bara att spana efter andra alternativ och visst finns det sådana också. Istället för ris har majs och bovete använts i kakorna ovan. Båda sorterna var god, men jag rekommenderar speciellt den av majs.
 
För att fortsätta på majstemat ser ni till höger supergoda friterade salta majsbitar. Friterat och salt är väl kanske inte så jättebra, men man behöver ju inte trycka i sig en hel påse på en dag. Majsbitarna kommer från naturgodishyllan med självplock.
 

Avslutningsvis kommer här ett alternativ till läsk. Vatten med is och frukt/bär är inte så dumt det heller. Just kiwin tycker jag tyvärr att gav ifrån sig en lite besk smak så den skippar jag nog nästa gång. Annars var det fräscht och jag kan tänka mig dricka det här en varm sommardag ute i solen.
 
Jag hoppas att något ser lockande ut och att du kanske fick något nytt tips :)

 

Kommentarer:

1 Amanda Jona [SPONTAN]:

Men åh, precis allt såg ju lockande ut! Var redan superhungrig innan så detta inlägg var inte bra att se nu, haha ;)

2 Felicia:

nammmmmm<33<3<3<3

Kommentera här: