Trä

Nu i februari har temat för Monthly Makers varit trä. Precis som förra gången hade jag ett projekt i tankarna som jag länge velat testa men som aldrig blivit av. Jag är tyvärr inte riktigt nöjd med resultatet, men ibland blir det bara så.
 

Jag gjorde ett ''pussel'' av träklossar. Egentligen väldigt enkelt, men jag hade för lite tålamod och orkade inte riktigt vänta på att färgen skulle torka och det blev lite rörigt.
 

Pappa var snäll och hjälpt mig såga ut klossarna i lika stora kuber (en sida är 4,5 cm). Sen målade jag dem vita och därefter med mönster på.
 

Jag hade också en tanke om att klistra fast ett foto ur en tidning så att man skulle få pussla ihop en bild. För att lättare kunna se hur stor bild som behövdes klippte jag ut en plastbit i rätt storlek som mall.  
 

Jag fäste bilden med lack av något slag och avslutade även det hela med ett till lager. För det första blev det buckligt och för det andra syntes det som var på papprets baksida igenom. Det syns kanske inte så bra men till vänster ska det föreställa en tårta.
 
Ibland går det inte som man tänkt sig, men jag kände att jag ändå ville dela med mig av detta.
Bättre lycka nästa gång?
 

Kommentarer:

1 Ruth | HungryHeart.se:

Vilken fin och rolig idé! Det gör väl inget att de inte är megaperfekta, för de är charmiga som tusan! Dessutom måste ju tårtklossar lugnt vara de bästa klossarna. ;-)

2 Mikaela:

Tycker absolut man ser att det är en tårta, tänkte inte på att man såg igenom förrän jag läste det :) Vilken kul idé, och roligt att man kan göra fyra olika pussel om man orkar dekorera alla sidor :D

3 Alicia:

Men vilken kul idé! Väldigt kreativ och spännande tolkning - vad synd att inte tidningsurklippet funkade som du tänkt men det går ju att fixa inför nästa försök :) Annars är det ju smart att bara måla motivet, som du gjort på andra sidan!

Kommentera här: