Avtryck


Temat för Monthly Makers i januari är avtryck och jag valde att göra gummistämplar. Jag visste direkt vad jag ville göra när jag såg vad temat var och jag är nöjd med resultatet. Idén kopierade jag nästan rakt av och därför känns det inte mer än rätt att länka källorna. Här och här kan du kolla in var idén kom från. Länkarna leder till en webbshop där man kan köpa kaktusstämplar. Ganska roligt ändå att det går att tillverka egna istället för att köpa.
 

Både suddgummina och skalpellen kommer från Tiger. Jag ritade ut det önskade mönstret och skar bort en hel del gummi.
 

Jag skar ut stämplar på båda sidorna av gummit och det fungerade bra. Något som fungerade mindre bra var att placera flera delar på samma sida. När jag stämplade var jag tvungen att hålla ett tunt papper för den ena figuren så att dess avtryck inte skulle synas... Nästa gång får det nog bli en figur per sida.
 

Jag hade ingen grön stämpeldyna, men jag tycker att kaktusarna blev ganska snygga i svart också. Förut, när jag gjorde en ananasstämpel använde jag målarfärg istället för stämpeldyna, men när jag testade det den här gången syntes inte vecken alls och det blev bara kladdigt.  Det var inte jättelätt att pricka rätt med delarna när jag skulle stämpla, men det gick tillslut. Färgen är inte helt täckande på alla ställen men det tycker jag bara är snyggt. Till sist ritade jag dit taggar med en svart penna.
 

Av det här valde jag sedan att göra ett kort. För att få lite volym i kortet limmade jag fast en paffskiva mellan två av papprena. Orden free hugs tyckte jag var lite roliga. Dock vet jag inte när man vill ge ett kort med kaktusar till någon?
 
 

På tal om kaktusar köpte jag nyligen en kaktusliknande växt. Den fick flytta in i krukhuvudet eftersom den tidigare växten börjat vissna.
 
 

Ganska söt är den väl?
 
 

Kommentarer:

1 Alicia:

Jag tycker också om ojämnheten i handtryck! Det är så vackert och visar hantverket bakom :) Vad fiffigt och användbart med egna kaktusstämplar! De kan man trycka på precis allt tänker jag. Extra bonus med det humoristiska "free hugs" ;)

Svar: Tack och ja, visst kan man trycka på en massa saker. O ja, ja menar det, vem vill krama en kaktus liksom?! ;)
inspomix.blogg.se

2 Ruth | HungryHeart.se:

Superdupermegasnyggt! Och så himla roligt med texten i kontrast till kaktusarna! =D Jag tror det är många som skulle bli jätteglada av att få ditt kort (om de inte är fullkomligt humorlösa...)

Svar: Tack så mycket! O ja, jag får hoppas att mottagaren gillar det :)
inspomix.blogg.se

3 Mikaela:

Kaktusar! <3 Jag är helt besatt av dem just nu, haha. Sjukt fina stämplar och jag gillar verkligen när det syns att det är stämplat och det inte är jämt med färg överallt :) Free Hugs texten passar skitbra idag eftersom det är internationella kramdagen, haha, så passa på att ge bort kortet idag ;)

Svar: Taack! Och vilket sammanträffande att det är kramdagen idag! Tack för att du informerade mig om detta för jag hade ingen aning om att det finns en sån dag :)
inspomix.blogg.se

4 Sandra:

Så snyggt det blev! Älskar precis som Mikaela kaktusar lite orimligt mycket hehe <3

Svar: Tackar! :)
inspomix.blogg.se

5 Anna María:

Superfina stämplar! Haha, jag ser ett mönster, jag älskar också kaktusar nämligen. Så himla fina.

Svar: Tack! Själv vet jag inte vad det är med kaktusarna som är så snyggt, men de är bara så fina (och enkla att ta hand om:))
inspomix.blogg.se

6 Pernilla:

Ååh så fint!! Det blev ett riktigt roligt kort :) Suddgummistämplar är ju så himla kul att göra, känner att jag måste experimentera mer med det :D

Svar: Tack, vad roligt att du tyckte om det! :)
inspomix.blogg.se

7 My:

Hurra för kaktusar och vilka fina stämplar! Det är ju kul att rita kaktusar för det kan bli så grafiskt och snyggt med alla små taggar och roliga former! Älskar också det där krukhuvudet! <3 /My

Svar: Tack, extra roligt med kaktusstämplarna är ju att man kan ''bygga på'' det man stämplat så att mönstret blir hur stort som helst :)
inspomix.blogg.se

8 Sofia/Trådtanten:

Snyggt jobbat. Jag gillar mönstret massor. Vid första titten trodde jag att du tryckt på en disktrasa. Efter det jar jag inte riktigt kunnat släppa det. Jag skulle gärna ha en disktrasa med det mönstret. Eller varför inte en matchande kökshandduk. Synd att det var svårt att gå till trycket bra när du använde vanlig färg annars hade du haft en storsäljare till eventuella hantverksmässor!

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :)
inspomix.blogg.se

9 Wilda:

så kreativt! det här måste jag testa någon gång, att karva ut egna stämplar. perfekt till födelsedagskort ju!

Kommentera här: