Betongkruka

 
För någon vecka sedan gjöt jag den här krukan med hjälp av en handduk. Tyvärr är blommorna på bilden väldigt bleka eftersom de höll på att vissna, men jag orkade inte planera någon annan blomma istället.
 

Jag började med att banka ner en stolpe i marken och därefter spikade jag fast en träbit på toppen. Sedan hängde jag en plastkruka med öppningen neråt över, men det kom inte med på bild. Betongen som jag blandade var Finjas finbetong. Det är bara att tillsätta vatten och röra om tills konsistensen känns bra. Den ska varken vara för fast eller för rinnig (bättre än så kan jag inte förklara). Kom ihåg att bära plasthandskar, i annat fall blir händerna jättetorra.
 

Jag klippte till handduken så att den blev kvadratisk och i mitten klippte jag ett hål så att vattnet kan rinna ut när man vattnar blomman. Om man inte vill att sömmarna som går runt handduken ska synas kan man klippa bort dem, vilket jag gjorde. Blöt handduken och krama sen ut vattnet.
 

Sen är det bara att slänga ner handduken i betongen och täcka in den ordentligt.
 

Placera handduken över plastkrukan och rätta till vecken så som du vill ha dem. Det är bra att tex. ha en presenning under stolpen eftersom att en del av betongen kommer droppa ner från. Min kruka torkade på 2-3 dagar, men var försiktig och ha tålamod så att den inte går sönder.
 

Så här ser den ut när den är färdig!
 

Dags att plantera en blomma när krukan är helt torr.