Vår och nedräkning


Temat för Monthly makers i april är passande nog våren och här är mitt bidrag. Jag är inte ett jättestort fan av våren och tycker mest att månaden är en lång väntan på sommaren. På våren tycker jag dock det passar perfekt att börja räkna ner dagarna till sommarlovet och den tanken utnyttjade jag. Resultatet blev en sorts nedräknare/kalender och tanken är att jag varje dag ska dra bort en lapp och enkelt kunna se hur många dagar det är kvar till sommarlovet. ''Endast'' 50 dagar kvar nu!
 

Det egentliga materialet jag använde var en träskiva och en klämma (om jag inte minns fel köpte jag den på Lagerhaus för 10kr).  Det första jag gjorde när skivan var utsågad och sandpapprad var att måla den vit.
 

Sen tejpade jag ut ett roligt mönster med målartejp. Eftersom tejpen var så bred valde jag att dela den i tre på längden. Sen blandade jag till två ljusa färger, blå och rosa.
 

Jag började med att måla ett ojämnt lager med pensel och sen duttade jag med en svamp så att resultatet blev jämnare. Det gäller bara att hålla sig innanför de tejpade områdena!
 

Så här såg skivan ut när jag dragit bort tejpen (vilket jag gjorde innan färgen hunnit torka helt). När allt var torrt drog jag ett lager lack över. Det var faktiskt lite nervöst att dra bort tejpen och se om linjerna blivit skarpa eller inte...
 

Slutligen limmade jag fast klämman med limpistol. Lapparna klippte jag ut och skrev nummer från 50 ner till 0, men det tror jag ni redan listat ut.
 
Nu ser jag fram emot att börja använda den :)

Kommentarer:

1 Pernilla:

Så fin den blev! Gillar verkligen färgerna och mönstret! Låt sommaren börja! :D

Svar: Tack :) Jag håller med dig, låt sommaren börja!
inspomix.blogg.se

2 Louie:

Jättefint!

Svar: Taack! :)
inspomix.blogg.se

3 Jessica:

Åh men vad tjusigt! Gillar verkligen färgerna!!

Svar: Tack, vad roligt :)
inspomix.blogg.se

4 Ruth | HungryHeart.se:

Vilken underbar idé! Och jag gillar verkligen de härliga, våriga färgerna + mönstret också!

Svar: Tack så mycket! Jag har länge velat testa ''tejp-metoden'' och nu tog jag äntligen tag i det :)
inspomix.blogg.se

5 Alicia:

Skitfint verkligen, älskar brädan i sig! Härligt sätt att räkna ner till ett viktigt datum också, må det vara sommarlov eller mormors födelsedag :)

Svar: Tack, precis, om man vill kan man ju spara lapparna eller helt enkelt bara göra nya när man vill räkna ner till något annat :)
inspomix.blogg.se

6 lekfulltmedkatarina.blogspot.se:

Nu både gillar jag våren och längtar till sommaren men blev helt förälskad i själva bakgrundsplattan. Vad fint du har fått till den, alldeles vårlig och somrig på samma gång. Blir en bonus att hela den blkr synlig när du är framme vid sommarlovet!

Svar: Tackar! Det är så roligt när man blir nöjd över något man gjort och det blev jag verkligen över denna :)
inspomix.blogg.se

7 Mary Sane:

Himla fin! Bara plattan i sig själv är ju ett konstverk! Kul idé med nedräkning. Sen kan du nypa fast semesterminnen där istället... Ps. Gillar tutorial-bilderna skarpt.

8 Mikaela:

Vilket fint mönster, peppiga och våriga färger, och kul idé! Jag har en sån nedräkningsapp på mobilen men att ha en i fysisk form är ju betydligt roligare! :D

9 Wilda:

Så roligt med en så personlig tolkning av temat och jag fastnade verkligen för tekniken och mönstret! Jättefint!

Kommentera här: