Ägg mot ägg


Då var det första påskpysslet fixat. Det blev två helt olika dekoreringar av ägg och nu hänger de ensamma i påskriset och väntar på sällskap.
 
 
Planen var att göra två ägg med paljetter, men det var för tidskrävande så jag gjorde bara ett. Jag började att måla ett par lager silverfärg på frigolitäggen eftersom jag inte ville att det skulle lysa vitt igenom. Sen är det bara att trä på en paljett (på en knappnål med tillräckligt stort huvud så att paljetten inte åker av) och tycka fast i ägget. Jag trodde faktiskt inte att det här skulle ta så lång tid som det faktiskt gjorde och jag var nära att ge upp. I ungefär en timme satt jag och höll på med detta...
 
Den andra och mycket snabbare metoden gick ut på att riva pappersremsor som sedan limmades fast. Nu när jag tänker efter så var det inte ens lim jag använde, det var lack, men tydligen fungerade det också bra.
 

Jag kom till den slutsatsen att 5-minuters-ägget helt klart vinner den här ''kampen''. Det var såå mycket enklare och mer i  min stil än det andra.  
 

Kommentera här: